Toon alles (1)

Creatief met Urk

2 oktober 2014, 04:00
De postzegels worden weer duur betaald op Urk.
De postzegels worden weer duur betaald op Urk.
Heel Urk hanteert een ‘lik niet op stuk-beleid’ sinds daar de Kinderpostzegels in de ban zijn gedaan. Hebben de Urkers gelijk in de Kinderpostzegel-affaire? Ja en nee.
Nee, want uit de opbrengsten van Kinderpostzegels worden getraumatiseerde, Palestijnse oorlogskinderen geholpen middels ‘muziektherapie’ door The Holy Land Trust.
Ja, want dezelfde Holy Land Trust heeft ook ‘geweldloze communicatietrainingen’ gegeven aan leden van Hamas…
Holy Moses, dit roept de volgende vragen op:
a)             waren de trainingen zelf ‘geweldloos’? (les zonder bedreiging van een Kalashnikov);
b)             waren de trainingen gericht op geweldloze communicatie? (voorlichting zonder een doorgeladen Kalashnikov);
c)             is geweldloze muziektherapie als alternatief overwogen voor Hamas?
Van de leden van Hamas is bekend dat zij behalve aan geweldloze communicatietrainingen ook heel erg behoefte hebben aan moderne, hittezoekende raketten. Logisch dus dat de kruisvaarders op Urk die het graf van hun messias willen verdedigen tegen de goddeloze mohammedanen, die actie niet willen financieren door kinderpostzegels.
Het enige dat in deze kwestie blijft knagen is dit. Dat grote mensen er een puinbak van maken is al erg genoeg, maar dat onschuldige kinderen daar driemaal de dupe van moeten worden?
Eerst een oorlog, dan muziektherapie van Jan Smit of Nik & Simon en ten slotte ook nog eens een postzegelboycot van een fundamentalistische splintergroepering uit een opgedregd coke-eiland in de voormalige Zuiderzee. Het einde der tijden nadert.
gerelateerde items