Toon alles (1)

Collectes

3 april 2014, 04:00
Zwijnen zijn het.
Zwijnen zijn het.
U kent ongetwijfeld de uitdrukking: zo stom als het achtereind van een varkensfokker?
De zwijnenhoeders liepen deze week te hoop tegen de Postcode Loterij. Die steunt Wakker Dier en dat beviel die biggenboeren niet. En die willen nu heel brutaal ook beneficiënt worden van Boudewijn Poelmann. Ik dacht het niet. Opzouten met die plofvarkens en vanaf nu nul kans op de jackpot. Pak die boeren gewoon hun postcode af. 
Dan: goede doelen zoals Simavi stoppen met collectes. Ze kunnen geen collectanten meer vinden. Dat wil zeggen: mensen die onbetaald, verbaal aangerand worden aan de deur (‘krijg zelf de kanker’) of thuiskomen met een Dobermann in elke broekspijp (‘pak bal, pak bal!’).
Is de collecte passé? Nou, niet voor alle goede doelen. Alleen de aaibare blijven succesvol aan de deur. Het is makkelijker om met een Labrador-pup geld op te halen voor Geleidenhonden Fonds (‘ja u mag ‘m aaien’), dan met een stomazakje voor de Maag Lever Darm Stichting (‘en dan klikt u dat zakje gewoon hier…’).
Medelijden hebben wij ook met Fonds Psychische Gezondheid (‘Richt je eens op de PVV!’). En ontwikkelingsclubs als Simavi hebben het per definitie moeilijk. Derde wereldwerk is erg impopulair: te ver weg, te veel vieze vliegies en te veel corruptie.
Misschien moeten we het de mensen in het land vragen. Wilt u méér of mínder collectes?
gerelateerde items