ChariLeaks

19 september 2013, 04:00
We hebben het lek gevonden, maar niet boven.
We hebben het lek gevonden, maar niet boven.
Klokkenluiden is een internationale sport geworden die binnenkort door het IOC wordt toegelaten. Koorknaap Eurlings schijnt er al voor te lobbyen. Je hebt er een stevige greep voor nodig, lange adem en een eigen agenda. Kennis van de klepel is niet noodzakelijk. Je moet eigenlijk alleen weten waar de klok hangt. En dan gaan!
Klokkenluiden wordt tegenwoordig goed gefaciliteerd. Je hebt allerlei sites waar je kunt lekken. Dat zijn digitale afwerkplekken waar je verbaal kunt druppelen zonder TenaLady. Een soort ‘Incontinentie Anonymous’.
Naast WikiLeaks hebben wij sinds kort in Nederland ook PubLeaks, een naam die vooral associaties oproept met een biechtstoel voor mannen met een nat kroegkruis. Maar dit terzijde.
Echt nieuw is de portal ‘ChariLeaks’ (www.charileaks.nl) waar u anoniem zielige zakkenvullers, stroperige strijkstokstaartjes, pedante plucheklevers, knullige kruimeldiefjes, frivole fiscusnaaiers, corrupte collectebuslegers, jubelende jaarrekening-romanciers, gisse girograaiers en akelige alpenzwendelaars kunt aangeven. Of gewoon een collega van wie u het smoelwerk niet aanstaat.
De nieuwe site wordt wegens geldgebrek nog niet bemand, maar er gaan geruchten dat CBF-directeur Adri Kemps na werktijd geheel vrijwillig met twee valse Mechelse herders op pad gaat. En als die beesten in je broek hangen, valt er nog weinig te klokkenluiden, kan ik u verzekeren. Het zijn nog de enige twee in de sector die precies weten waar de klepel hangt.
gerelateerde items