Blokje om

21 juni 2012, 04:00
Blokje om
Blokje om
 Graag bespreek ik met u deze week het geval Stef Blok. Stef is de door Mark Rutte radiografisch bestuurde Thunderbird-pop die de verschrikkelijkste dingen debiteert zonder daarbij zijn aangezichtsspieren te gebruiken. Stef is de Marijke Helwegen van de politiek: alle huidplooien zijn aan de achterkant in een grote platte matrozenknoop ter hoogte van zijn bilnaad strakgetrokken. Daardoor blijft onduidelijk wat Stef voelt als hij de internationale solidariteit offert aan de bange kruideniers die dit land gijzelen. Stef zegt dat er 3 miljard van OS af moet, maar zegt niet wat er dan overblijft. Stef zegt dat die solidariteit maar door de burgers zelf betaald moet worden…
Voordat we Stef als zoenoffer aan een wrede buitenaardse bevolking meegeven voor de gruwelijkste medische experimenten, wil ik deze PVV-light weight er graag op wijzen dat ontwikkelingssamenwerking altijd al betaald werd door de burgers. Dat gebeurt al sinds Napoleon door de grootste crowdfunding-actie die we kennen: de Belastingdienst.
Dat we daarnaast ook nog eens ruimhartig aan Oxfam en Cordaid geven, was Stef heus niet vergeten. Stef geeft namelijk in sjieke stilte aan de collectant, maar wil niet zeggen hoeveel. Dat zouden dus maar zo drie knopen en een oude Drachme kunnen zijn, Stef. We weten het niet, want we kunnen aan je gezicht niet zien of je liegt. 

P.S. Hartelijk dank voor de vele adhesiebetuigingen in de afgelopen week. U heeft de hoofdredactie van Filanthropium op de knieën gekregen. Ik ga nog even door.
gerelateerde items