Toon alles (1)

Best of both worlds

22 januari 2015, 04:00
OneWorld had het even niet goed begrepen.
OneWorld had het even niet goed begrepen.
Ik moest dit korte berichtje drie keer lezen:
‘Het gratis derde wereldtijdschrift OneWorld krijgt geen subsidie meer van het Ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De subsidie stopt niet onmiddellijk, maar wordt over enkele jaren afgebouwd. De uitgever wil haar 120.000 abonnees om een vrijwillige bijdrage gaan vragen.’
Gaat het weer een beetje meneer Dröge?
Terwijl normale uitgevers slagaderlijk zijn leeggelopen, of nog aan de beademing liggen of het UWV platlopen, mag de uitgever van OneWorld van minister Ploumen met geld van u en mij een paar jaartjes relaxed afbouwen naar een soort halfzacht verdienmodelletje.
Het moet niet veel gekker worden Lilianne.
Even een paar tips.
Om te beginnen kan de oplage van 120.000 naar 1.200, want eenmaal niet meer gratis blijkt ontwikkelingssamenwerking opeens niet meer zo hoog op de belangstellingsladder van de abonnees.
Dat scheelt een hoop ontbossing in de derde wereld en broeikasgassendistributie.
Verder kan de frequentie naar 1x per jaar: meer ellende kan een mens toch niet verdragen.
Hierdoor kan de redactie worden beperkt tot een cluster stagières van de School voor Journalistiek en een cohort gastschrijvers, dat het voor een schouderklopje en een fles Chateau Migraine wil doen. De redactie kan werken op de kamer van Lilianne, want die is 90% van haar tijd toch in landen met vieze vliegies.
Tot slot: ik zou fusiebesprekingen opstarten met de Daklozenkrant. Niet om samen uit te geven, maar om de overblijvende exemplaren ter beschikking te stellen in de winter. Met OneWorld onder je jas of in je onderbroek blijf je lekker warm.
gerelateerde items