Alliantie roept nieuw kabinet op: bescherm jeugd tegen tabak

13 juni 2017, 11:00
Zo’n 50 organisaties, verbonden in de Alliantie Nederland Rookvrij, doen een oproep aan een toekomstig kabinet om samen te streven naar een rookvrije generatie. De organisaties, waaronder KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en de gemeenten Rotterdam, Amsterdam en Groningen, zetten zich hier al gezamenlijk voor in.

Recente cijfers

84 procent van de volwassenen in Nederland is volgens de Alliantie van mening dat de overheid actief beleid moet voeren om te voorkomen dat kinderen met roken beginnen. Daarnaast zouden acht op de tien Nederlanders vinden dat de overheid maatregelen moet nemen om te voorkomen dat kinderen worden verleid om te gaan roken, of blootgesteld worden aan tabaksrook. Ten slotte vinden twee op de drie Nederlanders dat de Rookvrije Generatie moet worden opgenomen in een nieuw regeerakkoord. Deze cijfers komen uit een recent verschenen onderzoek van Kantar Public in opdracht van KWF Kankerbestrijding onder 1.021 respondenten.

Echt een verschil maken

‘Wie wil dat kinderen gaan roken? Steeds meer organisaties dragen ook daadwerkelijk bij aan de bescherming van kinderen. Ik zie steeds meer speeltuinen, sportverenigingen en scholen rookvrij worden. Om echt het verschil te kunnen maken en kinderen een rookvrije toekomst te bieden, hebben we ook de Rijksoverheid echter keihard nodig. We hopen dat een nieuw kabinet mee wil gaan in deze ambitie en nodigen de onderhandelaars graag uit om hier woorden en daden aan te wijden in een nieuw regeerakkoord. Een nieuw kabinet kan er verzekerd van zijn dat wij als maatschappelijke organisaties onze rol pakken en klaarstaan om dit samen te gaan realiseren’, aldus Michel Rudolphie, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij en directeur van KWF Kankerbestrijding.
 
Nieuw:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 
gerelateerde items