Berouwvolle gedachten

11 december 2014, 04:00
Mijn oprechte excuses. Not.
Mijn oprechte excuses. Not.
Zoals gebruikelijk wil ik aan het einde van dit jaar weer mijn excuses aanbieden, en wel aan de volgende personen en instanties:

  1. prof. dr. Theodorus Schuyt (VU): is pertinent niet bij Astro TV aan de slag gegaan als medium die mensen in contact brengt met de Gouden Eeuw van de Filantropie tegen een begintarief van 2 euro en daarna 1,50 per minuut.

  2. prof. dr. Petrus Kavelaars (Deloitte): is geen ongevoelige schnabbelaar over de rug van hulpeloze slachtoffers van oorlogen en natuurrampen en ook geen NSB-burgemeester in oorlogstijd die de giftenaftrek om zeep helpt.

  3. De civil society van China: anders dan in het Nederlands elftal, is er op dit moment wel degelijk een goed middenveld in China. Burgerinitiatief is in de volkrepubliek zeker niet zo exotisch als pandavlees bij de kiloknaller in Tuitjehorn.

  4. Alle notarissen van Nederland: het spijt me oprecht als ik de indruk heb gewekt dat de notaris een volkomen overbodige financiële opslagpost is tussen gewone mensen en hun testament. Of dat het uitdraaien van een standaardovereenkomst zelfs geen kortdurende LOI-studie vergt. Of dat het vak van gaslantaarnopsteker meer beroepsperspectief biedt dan dat van het notariaat. Allemaal beelden, waar ik me van distantieer. Evenals van het beeld dat de beroepsgroep ook maar enige gelijkenis zou vertonen met de notarisvogel, een uiterst deprimerende, kortaangebonden en ronduit slordig gevederde vriend die te beroerd is om zijn mottige vleugels uit te slaan.

  5. Audax-uitgever Jacques de Leeuw: is geen mooiweerfilantroop of representant van de gratuite charitas van de rinkelende Rolexen waar ik zo’n vliegende teringhekel aan heb. Of ronkende weldoenerij verkleed in nederig hulpbetoon. Of scorebordliefdadigheid van een uitgeefsouteneur in een derderangs Majoor Boshardt-look-alike-competitie. De heer De Leeuw is derhalve dus geen omhooggevallen leesportefeuilleverkoper die zichzelf als een tandeloze, schurftige leeuw in zijn hempie heeft laten staan.


  6.  

P.S. Volgende week een overzicht van al mijn verdere dieptepunten uit 2014.
gerelateerde items