Toon alles (4)

Bankieren voor een betere wereld

11 april 2017, 09:00
Nanno Kleiterp laat zien hoe ontwikkelingsbanken, door een brug te slaan tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld, de weg effenen voor noodzakelijke investeringen voor een betere toekomst.
Nanno Kleiterp laat zien hoe ontwikkelingsbanken, door een brug te slaan tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld, de weg effenen voor noodzakelijke investeringen voor een betere toekomst.
De begrippen ‘bankieren’ en ‘een betere wereld’ lijken verder van elkaar af te staan dan ooit. De rol van de banken in de financiële crisis, het Libor-schandaal en de beloningsdiscussies hebben de reputatie van de financiële sector ernstig beschadigd. Maar wat gebeurt er als banken investeren in duurzame en sociale ontwikkeling? Op een actuele en inspirerende wijze putten Nanno Kleiterp en Marijn Wiersma in Bankieren voor een betere wereld uit meer dan 45 jaar ervaring in ontwikkelingsbankieren en laten hun licht schijnen op de relevantie van ontwikkelingsbanken.
 
In het licht van de uitdagingen waar onze wereld voor staat, zoals het terugdringen van de wereldwijde armoede en ongelijkheid, de gevolgen van klimaatverandering, de teruggang van de biodiversiteit wordt het belang van de rol van overheid, het bedrijfsleven, de financiële sector en maatschappelijke organisaties aangetoond. In dit boek roept Nanno Kleiterp alle overheden, bedrijven, banken en andere financiële instellingen op om in actie te komen en de omschakeling naar duurzame ontwikkeling te versnellen. Hij laat zien hoe ontwikkelingsbanken, door een brug te slaan tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld, de weg effenen voor noodzakelijke investeringen voor een betere toekomst.
 
Lezers van het boek worden meegenomen in de ontwikkeling van ontwikkelingsbank FMO, de successen en de vele dilemma's. Soms vanuit een mondiaal perspectief, soms vanuit persoonlijke ervaring. Kleiterp en Wiersma verbinden op een openhartige wijze anekdotes over ontwikkeling, het bankwezen, ervaring met klanten en duurzaamheid tot een businessmodel dat winst door impact en impact door winst mogelijk maakt.
 
Bankieren voor een betere wereld is een belangrijk en toegankelijk boek over duurzame, sociale ontwikkeling en verplichte literatuur voor bankiers, bedrijven, beleidsmakers en het maatschappelijk middenveld. Het laat zien hoe ontwikkelingsbanken, de transitie naar een betere wereld versnellen.
 
Nanno Kleiterp heeft 29 jaar bij FMO gewerkt, waarvan hij 21 jaar lid was van de Management Board van FMO, van 2008 tot en met 2016 was hij Voorzitter van de Raad van Bestuur. Daarvoor werkte hij tien jaar in Latijns Amerika.
 
Marijn Wiersma is cultureel antropoloog. Zij heeft 20 jaar ervaring in duurzame ontwikkeling waarvan 10 jaar in Afrika. Marijn Wiersma is sinds 2008 werkzaam bij FMO op het gebied van transitie, innovatie en duurzaamheid.

Bestel nu Bankieren voor een betere wereld

Dit boek kost €14,95 Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen €2,50.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail

 
gerelateerde items