Toon alles (2)

AVG: Angst Voor Gelul

31 mei 2018, 06:04
AVG: Angst Voor Gelul
AVG: Angst Voor Gelul
Lieve luisteraars. Wie nog 1x ‘AVG’ zegt, kom ik persoonlijk z’n moel spoelen met dikke Glorix. Ik kwam gisteren mijn broer Lloyd tegen. Die had net uit voorzorg de gehele ledenadministratie van zijn macrobiotisch zelfgebreide yogaklas door de versnipperaar gejast. En ook alle namen van familieleden in zijn agenda met een dikke, zwarte viltstift onleesbaar gemaakt. En uit de rioolpijp van Twitter had mijn broer mogen begrijpen dat mobiele AVG-brigades invallen doen bij mensen die nog papieren telefoonboeken in huis hebben. En of ik wel zeker wist dat mijn ex-vrouw mij ooit expliciet toestemming had gegeven om met haar te trouwen? Nee? Nou, dan waren de AVG-rapen gaar. En zo zwatelde Lloyd nog een tijdje door.
 
Mensen, er zijn eencellige organismen die eerder voor de CITO-toets slagen dan mijn broer Lloyd, maar je zal al die types die zich al weken in hun eigen angstpoep wentelen vanwege de AVG, de kost moeten geven. Een castratie zonder verdoving lijkt ze minder erg dan een bezoekje van de AVG Polizei. Waar komt al die gillende angsthazerij vandaan? Ik zal het u zeggen. Van de Autoriteit Persoonsgegevens. En leer één ding van Schuringa: instanties die zichzelf pontificaal Autoriteit noemen, hebben zeg maar een natuurlijk gezagprobleem. Stel, u zit in een vliegtuig en er komt een man in uniform naar binnen met op zijn pet de tekst “PILOOT” die de cockpit niet kan vinden. Blijft u dan rustig zitten, of rolt u het koffertje toch maar weer snel die slurf in?  
 
En van wie moet al dat uitgespelde gezag komen? Van Aleid Wolfsen. Wie? Aleid Wolfsen, de baas van de Autorit Pussoonsgegeven. De man die als burgervader van Utrecht met een doek over zijn hoofd werd afgevoerd omdat-ie als politieke brokkenpiloot maar bleef neerstorten op het gemeentehuis. De man die de privacy van het getreiterde homostel Hans & Ton in Leidsche Rijn al niet kon beschermen, runt nu - ere wie ere toekomt - een uiterst effectief handeltje in schrik en benauwenis. Met twaalf fte bromsnor het gansche vaderland in een solide paniekstand zetten? De Spaanse Inquisitie is er een My First Pony Party bij.
 
Mijn advies: stuur Aleid Autoriteit even een kaartje op zijn privé-adres: Piet Heinplein 1 (2x bellen), 2518 CA Den Haag. Een berichtje achterlaten mag ook: 070-362 5295. Of een mailtje: stoutwolfie@gmail.com. Noem het een cookie van eigen deeg.
En over tot de orde van de dag.
 
*Hebt u nog niet opnieuw, expliciet toestemming gegeven voor het toezenden van mijn columns? Nou, dat kan kloppen!  
gerelateerde items