Toon alles (5)

Ashoka Nederland gelanceerd

15 april 2015, 04:00
Ashoka Nederland gelanceerd
Ashoka Nederland gelanceerd
Ashoka, ’s werelds grootste non-­profit­netwerkorganisatie voor sociaal ondernemers met kantoren in 38 landen, vierde op 2 april de komst van het kantoor in Nederland. Ruim 120 mensen vonden hun weg naar de officiële lancering van de Nederlandse vestiging, die geleid wordt door Jamy Goewie. Relaties van Ashoka en van founding partners Van Lanschot en PwC, waaronder Filanthropium, konden genieten van een raw food lunch en een bijeenkomst met speciale gasten.

Tijdens de bijeenkomst deelden Internationale Ashoka fellows Ignace Schops en Mel Young hun persoonlijke ervaringen en presenteerden zij hun sociale innovaties. Piet Colruyt, lid van het Ashoka Support Network in België, gaf zijn persoonlijk verhaal over het belang van de ondersteuning van sociaal ondernemers. Vervolgens werd het woord gegeven aan Mark Cheng, een specialist met meer dan vijftien jaar ervaring in financiën en oprichter en directeur van Chelwood Capital. Mark gaf een uitleg over de uitdaging waar sociaal ondernemers mee te maken krijgen bij het zoeken naar financieringsvormen voor hun innovaties. Ter afsluiting werd de samenwerking tussen Ashoka Nederland en partners Van Lanschot en PwC verzegeld door ondertekening van een symbolische overeenkomst.

Jamy Goewie, directeur Ashoka Nederland: ‘De komst van Ashoka naar Nederland geeft sociaal ondernemers in ons land toegang tot kennis en expertise rondom de laatste  internationale sociale innovaties. We zijn blij dat we met de hulp van onze partners Van Lanschot en PwC, zowel sociaal ondernemerschap alsmede  maatschappelijk bewustzijn rondom dit thema kunnen stimuleren.’
gerelateerde items