Toon alles (1)

Paspoort: De Zonnebloem maakt Nederland beter toegankelijk

1 augustus 2017, 10:00
Paspoort: De Zonnebloem maakt Nederland beter toegankelijk
Paspoort: De Zonnebloem maakt Nederland beter toegankelijk
De Zonnebloem vindt dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Jong en oud horen van het leven te kunnen genieten. De vrijwilligersorganisatie zegt dan ook niet voor niets ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in bijvoorbeeld een rolstoelstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. ‘Even de deur uit gaan’ is dan minder vanzelfsprekend. Zonnebloemvrijwilligers bezoeken daarom mensen met een lichamelijke beperking aan huis. Daarnaast organiseren lokale Zonnebloemafdelingen regelmatig dagjes uit. Ook houdt de vereniging vaarvakanties met hotelschip MPS de Zonnebloem. Voor veel mensen die gebonden zijn aan een rolstoel of bedlegerig zijn, is een cruiseschip namelijk de enige mogelijkheid om vakantie te vieren.
  
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
De Zonnebloem heeft ruim dertig Zonnebloemauto’s, verdeeld over Nederland. Deze rolstoelhuurauto’s bieden de huurders bewegingsvrijheid. Bij onder meer Paleis Het Loo verbeterden we de toegankelijkheid voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. We deden locatie-onderzoek en gaven workshops gastvrijheid en toegankelijkheid aan de medewerkers van Paleis Het Loo.
 
Concrete plannen/projecten:
De Zonnebloem maakt Nederland beter toegankelijk. Veel vrijetijdslocaties zijn nog slecht toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Als kennispartner in toegankelijkheid doet de vereniging onderzoek, geeft het workshops biedt het inzichten. Onder meer Efteling, Rijksmuseum en het Koninklijk Concertgebouw zijn drie van de tientallen locaties waar de Zonnebloem aan de slag gaat.

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Matthijs de Bruin, klantgroepmanager Zakelijke Donateurs:
06 – 46 26 89 19 | matthijs.debruin@zonnebloem.nl

DDB Profiel

Opgericht
17 januari 1949
Doelstelling
Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
450.000
Vrijwilligers
40.000
Medewerkers
110
Adres
Zorgvlietstraat 491 4834 NH Breda
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF
Beneficiënt loterij
Vriendenloterij
Oprichter
Alex van Wayenburg
Voorzitter
Godfried Barnasconi
Directeur
Marc Damen
Telefoonnummer
076-5646464
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Nationale Vereniging De Zonnebloem
KvK
40281159
Bank / IBAN
NL03 RABO 0108 9019 98 

 
gerelateerde items