Toon alles (2)
Hans Hulst

SOCUTERA per 1 januari geïntegreerd in VFI Diensten

1 oktober 2008, 08:59
Per 1 januari wordt SOCUTERA geïntegreerd in VFI Diensten. De aanbieder van zendtijd voor goede doelen gaat dan weliswaar verder onder de vleugels van de VFI, veel blijft bij het oude. De goede doelen houden hetzelfde aanspreekpunt. En ook de werkwijze blijft de komende tijd onveranderd. Een interview met SOCUTERA-voorzitter Jan van Deth.


Wat zijn de achtergronden van deze diepgaande samenwerking?

 


Van Deth: "Die zijn vooral praktisch. We zitten hier als SOCUTERA met twee eigen medewerkers in een klein verband met drie andere clubs: de Stichting ALN (Aanwending Loterijgelden Nederland), de Stichting Loterijacties Volksgezondheid en de beheersstichting BAB. Die constructie houdt per 1 januari echter op te bestaan. Voor ons reden om te bekijken hoe we verder gaan. Er zijn in het verleden al gesprekken geweest met de VFI. De teneur was van meet af aan positief en welwillend. We wilden graag verder in een setting waarin we niet alleen voor de huidige afnemers toegankelijk zijn, maar ook voor andere fondsen. Dan ligt de samenwerking met VFI Diensten voor de hand. De gesprekken zijn afgelopen jaar dan ook in een stroomversnelling terecht gekomen. Eigenlijk was de samenwerking vrij vlot beklonken."

 


De overgang is per 1 januari 2009 een feit. Wat zal dat in praktische zin betekenen?

 


Van Deth: "Stichting ALN wordt ondergebracht bij het Oranjefonds in Utrecht. De Stichting Loterijacties Volksgezondheid gaat naar het Huis van de Gezondheid in Amersfoort. De beheersstichting houdt op te bestaan. SOCUTERA gaat over naar VFI Diensten. Ons aanspreekpunt voor goede doelen, Maud Siegmund, gaat mee over. Onze directeur Margaretha Suman gaat per 1 januari met pensioen. Er zal geen nieuwe directeur worden aangesteld: de dagelijkse leiding komt bij VFI Diensten terecht. De verhuizing zal overigens voor 1 januari al een feit zijn. De naam SOCUTERA blijft gewoon bestaan. Eigenlijk verandert naar buiten toe alleen het telefoonnummer."

 


Is er sprake van een volledige fusie of blijft de stichting bestaan?

 


Van Deth: "De stichting blijft bestaan, alleen wordt het bestuur van SOCUTERA in zijn geheel vervangen door het bestuur van VFI Diensten. De helft van het huidige bestuur van SOCUTERA zal actief blijven als commissie die het nieuwe bestuur de komende twee jaar zal adviseren. Natuurlijk is continuïteit belangrijk, ook voor de deelnemende Goede Doelen. Recentelijk heeft het huidige bestuur het beleid nog eens op papier gezet. Deze uitgangspunten zijn door VFI Diensten van harte omarmd. Er zullen best op termijn eigen accenten worden gelegd en initiatieven ontwikkeld, maar in eerste instantie wordt de ingezette lijn voortgezet. Ook het jaarlijkse seminar, dat dit jaar op 18 november plaatsvindt, en de SOCUTERA prijzen die daar worden uitgereikt, zullen in de huidige vorm worden voortgezet."

 


Meer informatie op: www.socutera.nl  

gerelateerde items