Schmitz weg bij ISF

11 december 2008
Nieuws | | Personalia

Per 1 januari 2009 legt ISF-directeur Paul Schmitz zijn taken neer. De belangenbehartiger van lokaal en regionaal wervende fondsen is dus op zoek naar een - dit keer fulltime - opvolger. FM belde met de voorzitter van het ISF, Peter Helmer. "Het momentum in de fondsenwerving en de goede doelen branche is dusdanig dat wanneer je op de goede knoppen drukt je nu veel kunt bereiken."


Paul Schmitz vertrekt als directeur. Waarom?

 


Helmer: "Paul heeft een secretariaatsbureau en werkt voor meerdere klanten, waaronder het ISF. Hij werkt drie dagen per week voor ons. In de afgelopen jaren is de ambitie van het ISF echter dusdanig gegroeid dat dit niet genoeg meer is. In de branche is van alles gaande. Daar past een organisatie die zich meer profileert. De belangenbehartiging in de branche staat nu nog in de kinderschoenen. Organisaties in het onderwijs en de gezondheidszorg zijn nu pas aan het ontwaken, beseffen dat ze aan fondsenwerving moeten en kunnen doen. Men is zoekende. Het is onze missie om instellingen aan de hand te nemen, ze op te voeden, te behoeden voor amateurisme."

 


Daarbij past dus een fulltime directeur. Wat is het profiel van deze man/vrouw?

 


Helmer: "We zoeken een ondernemend type, die zich ook thuisvoelt in het politieke veld. Iemand die de taal verstaat. De nieuwe directeur moet ook meer boegbeeld zijn van de organisatie. Nu is het vaak nog de voorzitter die als woordvoerder optreedt. Dus ook in deze zin verzwaart het takenpakket."

 


Schmitz vertrekt per 1 januari. Dat is wel erg kort dag.

 


Helmer: "Klopt, Paul legt per 1 januari zijn functie neer. De machine moet dan wel blijven draaien. Andere medewerkers zullen zijn taken tijdelijk waarnemen. Paul zal ook enige tijd hand en spandiensten blijven verlenen. Nee, we gaan geen headhunter inschakelen. We zullen gericht zelf zoeken binnen de branche, onze eigen inschatting maken welke persoonlijkheid het best matcht met de functie. We verwachten dat de nieuwe directeur uiterlijk aan het begin van het tweede kwartaal in 2009 aan de slag kan."

 


Is het in deze tijden van kredietcrisis en recessie geen hondenbaan?

 


Helmer: "Eerder het omgekeerde. Het is een geweldige functie om op dit moment in de stappen. Het momentum in de fondsenwerving en de goede doelen branche is dusdanig dat wanneer je op de goede knoppen drukt je nu veel kunt bereiken."

 


Zie ook: www.isf.nl