Toon alles (1)

Paspoort Vrienden van het Sophia: Een betere toekomst voor zieke kinderen

10 augustus 2017, 00:00
Vrienden van het Sophia: een betere toekomst voor zieke kinderen.
Vrienden van het Sophia: een betere toekomst voor zieke kinderen.
In het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis wordt gezorgd voor de meest bijzondere en kwetsbare patiënten: kinderen. De Stichting Vrienden van het Sophia investeert in onderzoek, innovatieve behandelmethoden en projecten die het verblijf van kinderen en hun familie in het Sophia veraangenamen.
 
Dit willen wij concreet bereiken:
Elke dag komen onderzoekers dichterbij betere diagnoses en behandelmethoden van ziektes bij kinderen. Graag spannen wij ons in om financiering voor baanbrekend onderzoek te genereren en streven wij met onze donateurs naar een wereld met minder zieke kinderen en een betere kwaliteit van leven.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Wij nemen u graag mee in de stappen die talentvolle onderzoekers maken en bieden u de mogelijkheid om een onderzoeker te sponsoren voor 60.000 euro per jaar. Ook hulp voor familiekamers, speelplekken en voorlichtingsmateriaal is hard nodig. Alleen bij voldoende schenkingen worden dit soort projecten gerealiseerd. In een persoonlijk gesprek bekijken we graag samen met u de mogelijkheden.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
De afgelopen jaren is er geïnvesteerd in het Sophia Kinderthoraxcentrum, voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Door het onderzoeksproject 'Geef kinderen een leven lang lucht' zal het aantal bronchoscopiën onder narcose met 30-40% verminderd worden en de long MRI wereldwijd de nieuwe gouden standaard zijn.
 
Concrete plannen:
De ontwerpfase voor een vernieuwd Sophia Kinderziekenhuis is in volle gang. Graag bouwen wij samen met u mee aan een van de meest innovatieve en vooraanstaande kinderziekenhuizen van Europa!

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Hoofd Fondsenwerving Inge Valkis: ivalkis@vriendensophia.nl (010-703 67 50)
Relatiemanager Paulina Wielaard: pwielaard@vriendensophia.nl (06-223 44 576)

DDB Profiel

Opgericht
1994
Doelstelling
De Stichting Vrienden van het Sophia zet zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelmethoden en patiëntenzorgprojecten in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
1.005
Vrijwilligers
70
Medewerkers
7
Adres
Wytemaweg 80 3015 CN Rotterdam
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF, ANBI
Voorzitter
Joan van Marwijk Kooy
Telefoonnummer
010-7036750
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Stichting Vrienden van het Sophia
KvK
41134459
Bank / IBAN
NL53 INGB 0000 0701 67
gerelateerde items