Toon alles (1)

Paspoort Natuurmonumenten: Natuurbescherming in Nederland. Samen met u.

10 augustus 2017, 21:15
Natuuurbescherming met Natuurmonumenten
Natuuurbescherming met Natuurmonumenten

Natuurmonumenten beschermt natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Door stukken grond aan te kopen, stellen we deze natuur veilig tot in de eeuwigheid. We beheren de gebieden en maken ze toegankelijk voor iedereen. Daarnaast komen we op voor de belangen van de natuur. Samen kunnen we de natuur in Nederland beschermen. Uw steun is daarbij hard nodig.
 
Met uw gift steunt u het werk van Natuurmonumenten. Daarmee beheren we onze 371 natuurgebieden en ontwikkelen we nieuwe plannen om de Nederlandse natuur te behouden.
 
Er zijn verschillende manieren waarop u aan Natuurmonumenten kunt schenken, bijvoorbeeld door een eenmalige gift, door periodiek schenken, een gift te laten opnemen in uw testament of door Natuur- monumenten Fonds op Naam in te stellen. Wij vertellen u graag wat daarbij komt kijken en hoe belangrijk uw bijdrage voor ons is.
 
Belangrijkste resultaten 2016:
Het eerste eiland van Marker Wadden kwam in 2016 boven water. Op dit eilandenrijk in het Markermeer komt een landschap van rietvelden, stukken open water en slik, dat rijk is aan waterplanten, vissen en vogels. Marker Wadden maken een eind aan het slibprobleem van het Markermeer. Tegelijkertijd geven ze een enorme impuls aan de biodiversiteit. Het water wordt schoon en vogels krijgen op de eilanden alle ruimte om uit te rusten, te eten en te broeden.
 
Concreet project:
In het Waterloopbos is gestart met een tienjarig herstelproject. Dit prachtige, mystieke, oude bos herbergt een groot aantal geheimen. Het staat namelijk vol schaalmodellen van onder andere de havens van Rotterdam, Bangkok en Denemarken. Onze wereldberoemde waterbouwkundige kennis hebben we in dit bos opgedaan. Helaas staan de stuwen op knappen en daarmee de kwetsbare natuur. In 2016 werd een herstelprogramma gestart.
 
Major donors kunnen contact opnemen met:
Claudia Majoor, Relatiemanager, via C.Majoor@Natuurmonumenten.nl of 06-52525658

DDB Profiel

Statutaire naam
Vereniging Natuurmonumenten
KvK
40516730
Opgericht
1905
Doelstelling
Natuurbescherming
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
719.802 / Kinderen van OERRR 203.611
Vrijwilligers
8.256
Medewerkers
688
ANBI-beschikking
Ja
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF
Beneficiënt loterij
Nationale Postcode Loterij
Voorzitter
Hans Wijers
Directeur
Marc van den Tweel
Adres
Noordereinde 60 1243 JJ ’s-Graveland
Telefoonnummer
035 - 655 99 11
Bank / IBAN
NL69INGB0000009933

gerelateerde items