Toon alles (1)

Paspoort NSGK: Inclusief iedereen

10 augustus 2017, 00:00
NSGK: Inclusief iedereen
NSGK: Inclusief iedereen
In Nederland staan kinderen en jongeren met een handicap vaak aan de zijlijn. NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, helpt hen om mee te kunnen doen.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
Een samenleving waarin kinderen en jongeren met een handicap gewoon kunnen meedoen met hun leeftijdgenoten, dat is het doel van NSGK. NSGK maakt de samenleving toegankelijker voor kinderen met een handicap en steunt ze in hun ontwikkeling. Zodat ze hun talenten kunnen ontwikkelen in sport, theater of muziek, net als andere kinderen. Zodat ze gewoon naar school kunnen om het beste uit zichzelf te halen. En zodat ze later ook een baan kunnen vinden en een zelfstandig bestaan opbouwen.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
U kunt de missie van NSGK steunen met de oprichting van een naamfonds: een fonds waarvan u zelf de naam kiest en het doel bepaalt. Dat kan een specifiek doel zijn, zoals muziek of sport. NSGK draagt zorg voor het beheer van het geld, de beoordeling van projectaanvragen en de administratieve afhandeling. U kunt ook samen met anderen een fonds oprichten, een familiefonds bijvoorbeeld.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
We hebben 265 projecten mogelijk gemaakt waarmee we ongeveer 30.000 kinderen en jongeren hielpen om te spelen, leren, sporten, wonen of werken.
 
Concrete plannen/projecten:
Kinderen met een handicap helpen om regulier onderwijs te volgen. Als kinderen met en zonder handicap samen naar school gaan, vinden ze het later ook vanzelfsprekend om samen te leven.

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Henk-Willem Laan via hwlaan@nsgk.nl of 020-6791200.

DDB Profiel

E-mail
Opgericht
1950
Doelstelling
NSGK helpt kinderen en jongeren met een handicap om gewoon te kunnen spelen, sporten, leren, wonen en werken. Liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Het doel: een samenleving waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend samen leven.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
37.229
Vrijwilligers
11.310
Medewerkers
24 medewerkers (16 fte)
Adres
Wibautstraat 212-214 1091 GS Amsterdam
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF, ANBI
Beneficiënt loterij
VriendenLoterij
Oprichter
Susanna Elisabeth Spakler
Voorzitter
Fred Paling
Directeur
Henk-Willem Laan
Telefoonnummer
020-6791200
Website
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind
KvK
41199157
Bank / IBAN
NL76 RABO 0334 4334 44

 
gerelateerde items