Toon alles (1)

Paspoort MS Fonds: Samen sterk tegen MS

10 augustus 2017, 00:00
Paspoort MS Fonds: Samen sterk tegen MS
Paspoort MS Fonds: Samen sterk tegen MS
MS is een ongeneeslijke ziekte van het centrale zenuwstelsel. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. In Nederland hebben zo’n 17.000 mensen MS, jaarlijks komen daar 800 patiënten bij.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een toekomst zonder MS en een beter leven voor mensen met MS nu. Dat realiseren we door innovatieve onderzoeken te initiëren, mensen met MS en hun naasten te coachen en goede voorlichting over MS te geven.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Als u zich aan het Nationaal MS Fonds verbindt, waarborgt u de continuïteit van ons werk. U kunt geoormerkt geven aan een specifiek onderzoek of project. Zo bent u er zeker van dat uw gift volledig aan datgene besteed wordt waar úw hart ligt.
 
U kunt er ook voor kiezen na leven te geven via uw testament. Nalaten aan het Nationaal MS Fonds is een van de meest waardevolle geschenken die u de komende generaties met MS kunt geven. Het fonds heeft een ANBI-status en hoeft daardoor geen erfbelasting te betalen.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
Voor het Groot Genenonderzoek wordt bij 11.500 MS-patiënten en 21.000 gezonde mensen het DNA onderzocht op afwijkende genen die MS kunnen veroorzaken.
De intensieve therapie van het Can Do Behandelprogramma heeft al meer dan 650 MS-patiënten hun leven terug gegeven.
 
Concrete plannen/projecten:
Een erfelijkheidsstudie binnen families waarbij MS in meerdere generaties voorkomt en uitbreiding van het Groot Genenonderzoek. 

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Anneke van der Zande (directeur): anneke@nationaalmsfonds.nl of (010) 591 98 39.

DDB Profiel

Opgericht
1993
Doelstelling
Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een toekomst zonder MS en een beter leven voor mensen met MS nu. We initiëren en financieren innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We zijn een steunpunt en motivator voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
35.000
Vrijwilligers
20.000
Medewerkers
8 fte
Adres
Mathenesserlaan 378 3023 HB Rotterdam
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF/ANBI
Oprichter
Anneke van der Zande
Voorzitter
Pierre van Weperen
Directeur
Anneke van der Zande
Telefoonnummer
010-5919839
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Nationaal MS Fonds
KvK
41133967
Bank / IBAN
NL92 INGB 0000 0050 57
gerelateerde items