Toon alles (1)

Paspoort DierenLot: Voor hulp aan dieren in nood

1 augustus 2017, 14:10
Dierenlot: altijd in de bres voor het welzijn van dieren
Dierenlot: altijd in de bres voor het welzijn van dieren
Stichting DierenLot komt op voor mishandelde, verwaarloosde, afgedankte en gewonde dieren in nood. Dierenleed komt, net als huiselijk geweld, veel vaker voor dan mensen denken. Dieren verdienen een dierwaardig bestaan. DierenLot helpt hen.
 
DierenLot komt op voor dieren in nood. Dit doen wij door samen te werken met, en steun te bieden aan, lokale dierenhulporganisaties. Zo rijden er inmiddels circa honderdvijftig eigen dierenambulances en bieden wij onze partners hulp bij o.a. medicijnen, voer, hulpmaterialen, operaties en andere (nood)zaken. Ook bewustwordingscampagnes zijn belangrijk hierbij.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
Verdubbeling onze dierenambulances, verdere bouw aan een fijnmazig netwerk van dierenhulporganisaties. Verspreiding van kennis en informatie én ondersteunen bij fondsenwerving. De Landelijke Bijeenkom- sten Dierenhulpverlening dragen zorg voor de netwerkfunctie.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Ondersteunen bij de aanschaf van extra dierenambulances. Dit kan ook voor speci eke regio’s. Ook inrichting van ruimtes binnen een dierenkliniek of realiseren van dierenverblijven is mogelijk.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
Groei van beneficianten in Nederland, allen lokale en regionale dierenhulpverleners. Circa 150 dierenambulances voor hulp aan dieren in nood. Groei van de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening waarbij per editie 1000+ dierenhulpverleners aanwezig zijn. Groei van het Nationaal Keurmerk Dierenambulances voor DierenLot hulpvoertuigen en ‘externe’ hulpvoertuigen.
 
Concrete plannen/projecten:
Verdubbeling van onze dierenambulances, verspreiding van kennis en informatie over dierenhulpverlening én ondersteunen bij zelfredzaamheid van dierenhulporganisaties middels eigen fondsenwerving.
 
Major donors kunnen contact opnemen met:
Sander van Hesteren, e-mail: sander@dier.nu, en Jan Krol, e-mail: jan@dier.nu . Telefoon 0183-563912 

DDB Profiel

Statutaire naam
Stichting DierenLot
Adres
Dam 20-22 4241 BN Arkel
Telefoonnummer
0183–563912
E-mail
KvK
18076548
Bank / IBAN
NL28INGB0000002329
Medewerkers
8,9 fte
Leden en Donateurs
120.000
Vrijwilligers
10
Directeur
De heer J.A. Krol en de heer P.A.M. Helmer
Voorzitter
De heer B. van der Schaar (RvT)
Opgericht
24 december 2004
Oprichter
J.A. Krol en P.A.M. Helmer
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Doelstelling
Het bieden van (nood) hulp aan afgedankte, verwaarloosde, mishandelde en gewonde dieren in Nederland. Dit in samenwerking met lokale en regionale dierenhulporganisaties.
Actief in
Nederland
Beneficiënt loterij
Nationale Postcode Loterij
Keurmerk
ANBI/CBF aangevraagd
ANBI-beschikking
Ja
gerelateerde items