Toon alles (1)

Paspoort CAS International: Stierenvechten is niet meer van deze tijd

10 augustus 2017, 05:00
Paspoort CAS International: Stierenvechten is niet meer van deze tijd
Paspoort CAS International: Stierenvechten is niet meer van deze tijd
Jaarlijks sterven zo’n 100.000 stieren voor volksvermaak, vaak onder het toeziend oog van de katholieke kerk. Maar het stierenvechten past niet meer in de 21ste eeuw. Slechts 6,9% van de Spanjaarden gaat naar het stierenvechten.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
We willen een eind maken aan stierengevechten en wrede stierenfeesten in alle stierenvechtlanden: Spanje, Portugal, Frankrijk, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru en Venezuela. De meerderheid van de bevolking in deze landen wil dat het verboden wordt, omdat het een wrede traditie is. We willen ook een stop op de subsidiëring met staatsgeld. Dit geld kan veel beter gebruikt worden voor educatie en gezondheidszorg.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Financiële steun aan het Comité Anti Stierenvechten helpt ons te bereiken dat steeds meer gemeenten, deelstaten en uiteindelijk hele landen het stierenvechten verbieden. Daarnaast kunt u ook een geredde stier of paard direct steunen door deze te adopteren. De adoptiedieren zijn afkomstig uit de stierenvechtsector en leven nu in een opvang. Uiteraard kunt u het Comité Anti Stierenvechten in uw testament opnemen. Hiermee helpt u de stieren en paarden ook na uw dood.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar: Het meest controversiële stierenfeest in Spanje, bekend als Toro de la Vega, is verboden dankzij onze campagne. Het stierenvechten is niet langer cultureel erfgoed in Frankrijk.
 
Concrete plannen/projecten:
Einde stierenvechten in Spaanse deelstaat Balearen en in Baskenland. 

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Marius Kolff: marius@cas-international.org (06 2702 3625).

DDB Profiel

Opgericht
1993
Doelstelling
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) wil een einde maken aan stierengevechten en andere 'culturele' evenementen die dierenleed tot gevolg hebben. Hier vallen ook fiestas ('patroonsfeesten') onder, zoals de stierenrennen in Pamplona en vele andere feesten waarbij stieren en andere dieren worden mishandeld en gedood.
Actief in
Nederland, België, Spanje, Frankrijk, Portugal, Mexico, Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru
Leden en Donateurs
8.000
Vrijwilligers
40
Medewerkers
2
Adres
Postbus 1312 3500BH Utrecht
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
ANBI
Oprichter
Bob Mayer en Rob Jasperse
Voorzitter
Tania Oudegeest
Directeur
Marius Kolff
Telefoonnummer
030-2300093
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
CAS international
KvK
41186192
Bank / IBAN
NL79TRIO0781435757

 
gerelateerde items