Paspoort IMC Weekendschool: Hier maken we toekomst

Foto: Diane van der Marel 
Foto: Diane van der Marel 
10 augustus 2017
Paspoort | | Goede doelen

IMC Weekendschool biedt aanvullend onderwijs aan gemotiveerde jongeren uit achterstandswijken in Nederland. Zij leren hun voorkeuren en mogelijkheden in de maatschappij kennen, om uiteindelijk hun eigen toekomst vorm te kunnen geven.
 
IMC Weekendschool is opgericht in 1998 en heeft inmiddels 10 vestigingen in 7 grote steden; leerlingen volgen 3 jaar lang een gevarieerd onderwijsprogramma. Na hun diploma volgen ze het alumniprogramma, waarin ze elkaar verder helpen en gebruikmaken van een intensief vervolgaanbod, zoals masterclasses en concrete carrièrekansen.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
IMC Weekendschool staat voor een onderwijsideaal: dat jongeren uit alle lagen van de samenleving geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan, en vanuit lef en zelfvertrouwen kiezen voor een toekomst die aansluit bij hun eigen interesses en talenten.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Financiering komt volledig vanuit een betrokken netwerk rond elke vestiging. Donateurs adopteren bijvoorbeeld een eigen klas of ondersteunen een vak. Gevers zijn dikwijls betrokken als vrijwilliger of ambassadeur van een vestiging.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
Meer dan 1.100 leerlingen namen afgelopen jaar deel aan het programma, 280 diploma’s werden uitgereikt. Het alumninetwerk groeide naar 2.357 oud-leerlingen. Wetenschappelijk onderzoek toonde positieve lange-termijneffecten.
 
Concrete plannen:
IMC Weekendschool blijft het weekendschoolonderwijs verbeteren en het alumninetwerk uitbreiden. Belangrijke pijler komende jaren is het implementeren van het lesprogramma in het reguliere onderwijs en het organiseren van programma’s voor nieuwkomers met een verblijfsvergunning.

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Marissa Coe, fondsencoördinator, e-mail: marissa.coe@weekendschool.nl,

DDB Profiel

Opgericht
1998
Doelstelling
Jongeren erop voorbereiden zelfstandig en gemotiveerd hun plaats te vinden in de samenleving.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
105
Vrijwilligers
3.500
Medewerkers
92
Adres
WTC Strawinskylaan 719 Toren A - 7e verdieping 1077 XX Amsterdam
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Beneficiënt loterij
Nationale Postcode Loterij
Voorzitter
Rob Defares
Directeur
Heleen Terwijn en Marion Weijman
Telefoonnummer
020-2582700
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
IMC Weekendschool
KvK
41217599
Bank / IBAN
NL23ABNA0506977145