Hans van der Westen naar Leenaers Verloop

16 april 2009
Nieuws | | Personalia

Na drie jaar bij communicatieadviesbureau WWAV treedt consultant, trainer en voormalig ISF-directeur Hans van der Westen per vandaag toe tot de maatschap Leenaers Verloop. Van der Westen gaat klanten strategisch en praktisch adviseren en fondsenwervingcampagnes begeleiden. FM legde hem een aantal vragen voor.


Je bent in relatief korte tijd na Jan van Berkel het tweede kopstuk dat bij WWAV vertrekt. Wat moeten we daarvan denken?

 


Van der Westen: "Ik heb de laatste drie jaar met veel plezier bij WWAV gewerkt en we zijn plezierig uit elkaar gegaan. Er zit dus niets achter. Wel is het zo dat , een steeds groter deel van mijn werk bestond uit het coachen van anderen. Ik ging het rechtstreeks advies aan klanten en verantwoordelijk zijn voor het resultaat, met name bij grote/giftencampagnes, steeds meer missen. Voor mijn gevoel ben ik het best op dreef als ik zelfstandig als senior op strategisch niveau kan werken."

 


Hoe kwamen Mariska Leenaers en Fusien Verloop in beeld?

 


Van der Westen: "Ik ken Marischka en Fusien al een tijd. Qua persoonlijke eigenschappen en ervaring zijn we complementair aan elkaar. Mijn ervaring in de gezondheidszorg vult de kennis van Marischka en Fusien van het culturele veld goed aan. Bij WWAV heb ik veel geleerd over het ontwikkelen van achterbannen, de behoefte daaraan groeit in alle non profit sectoren. Terwijl ik de laatste jaren juist weer wat was afgedreven van sponsoring. En op grote giften en mecenaat, hét issue de komende jaren, versterken we elkaar, zeker dankzij de samenwerking die Leenaers Verloop heeft met Brakely. We kennen elkaar bovendien lang genoeg om te weten dat het goed zal gaan. Nee, me als zelfstandig consultant vestigen was geen optie. Voordat ik bij WWAV kwam werkte ik bij het ISF de laatste periode ook geheel zelfstandig. Er was geen kantoor meer. Dat was niet ideaal. Ik vind dat je bij grote projecten met elkaar moet kunnen sparren. Dat kan in dit verband."

 


Wat zal de komende tijd je rol zijn?

 


Van der Westen: "Leenaers Verloop is een maatschap. Elk van ons werkt zelfstandig voor een aantal klanten. Daarnaast vormen we wanneer nuttig en nodig teams. Zo wordt op dit moment een grote campagne voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis voorbereid. Het komt van pas dat ik vaker bij dergelijke projecten betrokken ben geweest. Dit ga ik samen met Marischka doen. Ik werkte daarnaast al in opdracht van het Haga Ziekenhuis. Hier zal een donateursprogramma opgezet worden; er moeten miljoenen worden geworven. Dit project pak is samen met Fusien op. De opdracht is dus bepalend voor de manier van werken. Die flexibiliteit spreekt me aan."

 


Zie ook: www.leenaersverloop.nl