Toon alles (1)

Paspoort Maag Lever Darm Stichting: Betere diagnose van darmkanker redt levens

10 augustus 2017, 15:33
Paspoort Maag Lever Darm Stichting: Betere diagnose van darmkanker redt levens
Paspoort Maag Lever Darm Stichting: Betere diagnose van darmkanker redt levens

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde buik voor iedereen. En dat is hard nodig, want Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten. Alleen darmkanker eist al 14 levens per dag. Onze droom: een gezonde buik voor iedereen!
 
Dit willen wij bereiken:
De Maag Lever Darm Stichting wil samen met medici en patiënten buikziekten voorkomen en beter behandelen. Darmkanker bijvoorbeeld, is goed te genezen wanneer het in een vroeg stadium wordt opgespoord. Het in 2014 ingevoerde bevolkingsonderzoek speelt hierbij een essentiële rol. Daarmee worden nu al 5 levens per dag gered. Maar we zijn er nog niet. Verder onderzoek naar vroege opsporing en verbetering van de behandeling van darmkanker is noodzakelijk. Daarom financieren wij onderzoeken voor een betere diagnose en behandeling.
 
Op deze manier kunt u ons steunen:
Door te investeren in impactvolle wetenschappelijke onderzoeken draagt u bij aan vroege opsporing en verbetering in behandelingen van darmkanker. We hebben een aantal specifieke projecten geselecteerd zoals het onderzoek van dr. Erwin van Geenen; hij werkt aan een nieuwe methode om poliepen met minder kans op bloedingen te verwijderen. U kunt het verschil maken. In een persoonlijk gesprek bespreek ik graag alle mogelijkheden met u.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
Het afgelopen jaar hebben wij geïnvesteerd in de verbetering en efficiënter maken van het bevolkingsonderzoek darmkanker. In maart 2016 is de keuzehulp dikke darmkanker gelanceerd. Deze gesprekshulp helpt patiënten met uitgezaaide dikke darmkanker bij de voorbereiding op het gesprek met hun arts.
 
Toekomstplannen:
We zijn er nog lang niet. Er is nog veel werk te doen als het gaat om de vroege opsporing en het verbeteren van behandelingen van zowel darmkanker als andere spijsverteringsziekten. Daar is veel onderzoek en dus geld voor nodig.
           
U kunt contact opnemen met:
Mirjam van Drenth, Relatiemanager: mirjamvandrenth@mlds.nl, 033-752 3500.

DDB Profiel

E-mail
Opgericht
1981
Doelstelling
De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor ruim twee miljoen mensen met maag-, lever,- en darmziekten, door voorlichting te geven en wetenschappelijk onderzoek te financieren. Onze droom: een gezonde buik voor iedereen!
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
100.600
Vrijwilligers
20.000
Medewerkers
23 fte
Adres
Stationsplein 123 3818 LE Amersfoort
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF
Beneficiënt loterij
Vriendenloterij/Stichting Loterijacties Volksgezondheid
Voorzitter
Joris Backer
Directeur
Bernique Tool
Telefoonnummer
033-7523500
Website
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Maag Lever Darm Stichting
KvK
41010169
Bank / IBAN
NL70 INGB 0000 0027 37

gerelateerde items