Toon alles (1)

Paspoort Longfonds: Strijd mee voor gezonde lucht en gezonde longen!

10 augustus 2017, 09:05
Michael Rutgers: 'Het Longfonds is dé plek waar nieuwe initiatieven voor gezonde longen met elkaar verbonden en versterkt worden. Zo realiseren we impact.’
Michael Rutgers: 'Het Longfonds is dé plek waar nieuwe initiatieven voor gezonde longen met elkaar verbonden en versterkt worden. Zo realiseren we impact.’

Het Longfonds beweegt zich van een klassiek fondsenwervend doel naar een organisatie die impact wil realiseren. Directeur Michael Rutgers: ‘Resultaten bereiken we door krachten te bundelen en samen te werken. Het Longfonds is dé plek waar nieuwe initiatieven voor gezonde longen met elkaar verbonden en versterkt worden. Zo realiseren we impact.’
 
Dit willen wij concreet bereiken:
In Nederland zijn ruim 1 miljoen mensen met een longziekte. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. We maken onderzoek mogelijk. We pakken vieze lucht aan. En we doen er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. We komen op voor de beste zorg voor longpatiënten en voor iedereen die dat misschien ooit wordt.
Wetenschappelijk onderzoek is de basis van ons werk. Het Longfonds investeert in onderzoek naar een vaccin tegen astma, het repareren van kapotte longen en een betere behandeling van ernstige longziekten.
 
Zo kunnen maatschappelijke aandeelhouders onze strijd steunen:
U kiest zelf welk project u wilt steunen. Dit kan bijvoorbeeld met een Fonds op Naam of periodieke schenking. In een persoonlijk gesprek informeren wij u graag over de mogelijkheden.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
3,3 miljoen besteed aan wetenschappelijk onderzoek, 56 Longpunten (ontmoetingsplekken voor longpatiënten), Nationaal Plan Gezonde Lucht.
 
Concrete plannen/projecten:
Wetenschappelijk onderzoek o.a. internationale samenwerking longreparatie en voorkómen van astma, elektronische neus voor snellere diagnose.
 
U kunt contact opnemen met:
Wibrich de Boer, relatiemanager Longfonds, via (033) 434 1207 of wibrichdeboer@longfonds.nl 


DDB Profiel

Opgericht
1959
Doelstelling
De missie van het Longfonds is: samen strijden om longziekten de wereld uit te krijgen en van belang zijn voor mensen met longziekten.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
33.000 leden en 171.000 donateurs
Vrijwilligers
40.000 (inclusief collectanten)
Medewerkers
68,7 fte
Adres
Stationsplein 127 3818le Amersfoort
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF, ANBI
Beneficiënt loterij
VriendenLoterij
Voorzitter
drs. H. Stellingsma
Directeur
M.R. Rutgers MSc.
Telefoonnummer
0334341212
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Longfonds Stichting
KvK
40506839
Bank / IBAN
NL95 INGB 0000 0550 55

gerelateerde items