Paspoort KNRM: Dierbare leeft voort bij levensreddend werk

De reddingboot Annie Jacoba Visser, red- dingstation Lauwersoog, werd geschonken door wijlen heer en mevrouw Visser ter nagedachtenis aan hun overleden zuster Annie Jacoba. 
De reddingboot Annie Jacoba Visser, red- dingstation Lauwersoog, werd geschonken door wijlen heer en mevrouw Visser ter nagedachtenis aan hun overleden zuster Annie Jacoba. 
10 augustus 2017
Paspoort | | Goede doelen

Een reddingboot of een boothuis met de naam van uw dierbare. Bij de KNRM is dat mogelijk.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
De KNRM komt mensen in nood op het water te hulp. Staat dag en nacht klaar met 1.300 vrijwilligers. Vaart met 60 reddingboten ongeveer 2.000 keer per jaar uit voor noodmeldingen. Redt meer dan 3.000 mensen per jaar. Wordt in stand gehouden door donaties, schenkingen en nalatenschappen. Ontvangt geen subsidie. Verricht hulpverleningen kosteloos. De KNRM redt het niet zonder haar 93.000 donateurs, nalatenschappen en grote schenkers.
 
Op deze manier kunnen schenkers onze organisatie concreet steunen:
De KNRM doet haar werk op zee en ruime binnenwateren in Nederland en hecht er waarde aan om een sterke en persoonlijke relatie met haar schenkers te onderhouden. Hierdoor kan veel rekening gehouden worden met wensen van de schenker. Zowel qua vorm van de schenking (periodiek, Fonds op Naam, etc.) als qua bestemming. Een schenking kan bijvoorbeeld lokaal worden besteed aan één van onze 45 reddingstations. Vaak wordt gekozen voor een schenking ten behoeve van de bouw van een reddingboot of boothuis, waaraan de schenker een naam naar keuze, bijvoorbeeld de naam van een dierbare mag verbinden.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
In 2016 zijn de vrijwilligers van de KNRM 2.349 keer uitgevaren en werden 3.877 mensen en 97 dieren gered of geholpen. 
 
Concrete plannen/projecten:
Blijvend innoveren én investeren in de veiligheid van de eigen bemanningen en de slagingskans van reddingoperaties. De KNRM heeft een nieuwbouwplan tot 2024 voor  reddingboten en boothuizen met investeringen tussen de € 50.000 en € 2,5 miljoen per object.
 
Geïnteresseerde schenkers kunnen bij ons contact opnemen met:
De heer C. (Cees) Prins, hoofd Financiële Administratie
c.prins@knrm.nl, 0255-548454.

DDB Profiel

Opgericht
1824
Doelstelling
Kosteloos hulp verlenen aan mensen in nood op zee en op ruim binnenwater. De hele organisatie is er op gericht dat mensen en middelen beschikbaar zijn.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
93.000
Vrijwilligers
1.300
Medewerkers
60 fte
Adres
Haringkade 2 1976 CP IJmuiden
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF, ISO9001
Beneficiënt loterij
VriendenLoterij
Voorzitter
R.P.M. (Rutger) van Slobbe
Directeur
D. Dedan Schmidt (a.i.)
Telefoonnummer
0255–548454
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Stichting Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
KvK
41199789
Bank / IBAN
NL27 RABO 0373 546181