Toon alles (1)

Paspoort: Steun de vrijwilligers van Humanitas

10 augustus 2017, 00:00
Paspoort: Steun de vrijwilligers van Humanitas
Paspoort: Steun de vrijwilligers van Humanitas
Jaarlijks bieden ruim 24.000 goed geschoolde vrijwilligers hulp op maat aan ruim 65.000 deelnemers. Deze steun bieden wij binnen zes verschillende thema’s: eenzaamheid, verlies, opvoeden, opgroeien, detentie en thuisadministratie.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
Humanitas streeft ernaar dat mensen in een complexe samenleving op eigen kracht iets aan hun eigen situatie kunnen veranderen. Bijvoorbeeld door grip te krijgen op de organisatie van de eigen financiën, door het leven weer op te pakken na detentie, door te leren omgaan met verlies, of door sociale contacten te leggen en te onderhouden.
De deskundigheid van onze vrijwilligers is hierbij cruciaal. We blijven daarom investeren in de scholing van onze vrijwilligers, zodat ze hun steeds zwaardere maatschappelijke taken kunnen blijven vervullen. De scholing en begeleiding van een vrijwilliger kost tussen de 400 en 600 euro per jaar.
 
Geefmogelijkheden:
Particuliere donateurs kunnen ervoor kiezen te geven met belastingvoordeel, bijvoorbeeld d.m.v. een schenkingsovereenkomst of een Fonds op Naam. Men kan Humanitas opnemen in het testament. Ook bedrijven of stichtingen zien we graag als partner van onze activiteiten. We gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:

Een recordaantal van 24.000 Humanitas vrijwilligers hielp meer mensen dan ooit, namelijk 65.000 deelnemers.
 
Concrete plannen/projecten:
Eenzaamheid en langdurige armoede treffen steeds meer mensen. Dit zijn bij veel van onze thema’s verzwarende omstandigheden aan het worden. Dat leidt bij Humanitas o.a. tot de ontwikkeling van meer activiteiten gericht op bestrijding van eenzaamheid en armoede. Daarbij wordt ook de training van de vrijwilligers steeds belangrijker.
 
Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Vivian Rinat, 020-5231100 of v.rinat@humanitas.nl. 

DDB Profiel

Opgericht
1945
Doelstelling
Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het leven met elkaar.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
9.000 donateurs
Vrijwilligers
24.000
Medewerkers
285 fte
Adres
Sarphatistraat 4 1017 WS Amsterdam
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF
Beneficiënt loterij
Nationale Postcode Loterij, Vriendenloterij
Voorzitter
M.J. van Eck
Directeur
R. de Groot (a.i.)
Telefoonnummer
020-5231100
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Humanitas, Vereniging
KvK
40530895
Bank / IBAN
NL25RABO0126825165
gerelateerde items