Toon alles (1)

Paspoort CODA Apeldoorn

12 november 2015, 13:58
Paspoort CODA Apeldoorn
Paspoort CODA Apeldoorn
Een aantal musea in Nederland presenteert doorlopend een programma voor mensen met de ziekte van Alzheimer en hun mantelzorgers. Onder de titel Onvergetelijk CODA biedt CODA Museum een specifiek programma van rondleidingen en activiteiten voor deze doelgroep.

Steeds meer mensen krijgen te maken met Alzheimer. Kijken naar kunst biedt de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen en ideeën te delen zonder terug te hoeven vallen op het kortetermijngeheugen. Het biedt bovendien toegang tot ervaringen die opgeslagen zijn in het langetermijngeheugen. Door middel van cognitieve oefeningen worden de hersenen zo gestimuleerd dat ze de algemene gezond- heid positief beïnvloeden, zo toont onderzoek aan.

Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
CODA ziet het als haar maatschappelijk taak een gevarieerd program- ma van tentoonstellingen en activiteiten aan te bieden en toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. In dit project betrekt CODA bovendien relevante partners en zorginstellingen.

Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Door vrijwilliger te worden, lid te worden van de Vereniging Museum Vrienden van CODA of door een financiële bijdrage te leveren.

Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
CODA heeft zich ingezet om Onvergetelijk CODA tot een succes te maken en heeft daarbij een aantal partners betrokken. Consolideren en uitbouwen zijn voor aankomende jaren van eminent belang.

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
De heer Pons Verheul, p.verheul@coda-apeldoorn.nl of mevrouw Eva Schaap, e.schaap@coda-apeldoorn.nl.

DDB Profiel

Opgericht
2003
Doelstelling
CODA is een cultuurhuis voor een groot en breed publiek. Leren en informeren, evenals beleven en ervaren, staan centraal. Bezoekers worden uitgenodigd hun ervaringen met elkaar en met ons te delen.
Actief in
Nederland
Vrijwilligers
100
Medewerkers
150
Adres
Vosselmanstraat 299 7311 CL Apeldoorn
Beneficiënt loterij
eenmalig in 2015
Directeur
drs. Carin E.M. Reinders
Telefoonnummer
055-526851
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Stichting CODA
KvK
0028 46 391 B01
gerelateerde items