CBF
Toon alles (1)

Paspoort Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF): toezichthouder van de goede doelen in Nederland

25 juli 2017, 12:00
Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF): toezichthouder van de goede doelen in Nederland
Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF): toezichthouder van de goede doelen in Nederland
Als toezichthouder van goede doelen bouwen we aan het publieksvertrouwen in Nederland. Door het CBF Erkende Goede Doelen voldoen aan strenge normen en leggen zichzelf kwaliteitscriteria op om hun prestaties te blijven verbeteren.
 
Daarnaast onderzoeken we meldingen, signaleren we misstanden en treden we op tegen malafide organisaties. In ons werk doen we een schat aan informatie op. Waardevolle trends, data en inzichten delen we met goede doelen en het publiek. Zo bouwen we samen aan een professionele, betrouwbare en transparante goededoelensector.
 
Wat wilt u als organisatie concreet bereiken voor de samenleving?
Het CBF wil dat donateurs met een gerust hart geven aan goede doelen. Door het ‘Erkend Goed Doel’- logo zien ze in een oogopslag: dit goede doel heeft de zaken op orde.
 
Hoe kunt u charitatieve organisaties van dienst zijn?
Met de CBF-Erkenning hebben goede doelen het kwaliteitskeurmerk in huis waardoor donateurs en major donors weten dat hun geld goed terechtkomt. Ook stimuleren de erkenningsnormen goede doelen om te blijven groeien en professionaliseren.  
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
In 2016 zijn we van drie naar één uniform keurmerk gegaan: de Erkenning. In 2017 bereiken we de mijlpaal van 500 Erkende Goede Doelen, een duidelijk teken dat de Erkenning de standaard wordt.
 
Concrete plannen/projecten:
Komend jaar vergroten we de bekendheid van de Erkenning bij het publiek. Daarnaast blijven we inzetten op meer Erkende Goede Doelen over de hele breedte van de sector. Ook gaan we door met het organiseren van activiteiten om onze sector naar een hoger plan te tillen. 

DDB Profiel

E-mail
Opgericht
1925
Doelstelling
Het CBF is onafhankelijk toezichthouder van de goede doelen in Nederland. We dragen bij aan het publieksvertrouwen door goede doelen te toetsen op kwaliteitsnormen. Ook onderzoeken we meldingen, signaleren we misstanden en treden we op tegen malafide organisaties. In ons werk doen we een schat aan informatie op. Waardevolle trends, data en inzichten delen we met goede doelen en het publiek. Zo bouwen we samen aan een professionele, betrouwbare en transparante sector waarin donateurs met een gerust hart geven.
Actief in
Nederland
Medewerkers
19
Adres
Anthony Fokkerweg 1 1059 CM Amsterdam
Oprichter
De Armenraden in samenwerking met gemeenten
Directeur
Roline de Wilde
Telefoonnummer
020-4170003
Website
Statutaire naam
Centraal Bureau Fondsenwerving
KvK
41198566

 
gerelateerde items